събота, 7 април 2012 г.

Добре забравеното старо...

Sade - Smooth Operator


Шумен отдавна не е бил толкова хубав. И отдавна не е имало толкова хубав уикенд... Навежда ме на мисълта, че по-често трябва да правя спонтанни неща. Да хвана влака без да съм планувала, за да се прибера вкъщи, обаждайки се едва пред вратата... ;)  Ако решите да го правите някой път, погрижете се да имате като добавка и един добър приятел за разходка на следващия ден. Тогава вече ще имате един чудесен уикенд. :]  Понякога си мисля, че съдбата прекалено много се намесва в живота ми... Което до момента всъщност е изиграло само положителна роля, не се оплаквам. 
Замислих се и колко обичам да се прибирам, когато има кой да ме посрещне, когато старите приятели са тук и като че ли нищо не е мръднало... И само за това си струва да зарежеш всичко - за да видиш познатото лице. :)
Осъзнах, че понякога хората, които виждаш два пъти в годината могат да бъдат много по-близо до теб, отколкото тези, които виждаш всеки ден. Или пък просто е писано винаги да намирате пътя един към друг, независимо колко време е минало и колко много от него сте измълчали. И когато видиш познатото име на дисплея на телефона си, първата ти мисъл никога не е да откажеш разговора. И никога не се чудиш какво ще си кажете след толкова време мълчание, просто защото нищо във вас не е замлъкнало, дори и да изглежда така. Виждате се. Времето минава неусетно, а след това остава кофти чувството, че нещо хубаво се е случило, но е било прекалено кратко...


И все пак... какво му трябва на човек, за да бъде щастлив? Един влак, домашно огнище, стар приятел (с чувство за хумор :P) и малко смях. Действа безотказно. ;)




снимка: Дарик-Шумен  

6 коментара:

Така е, щастието не е нещо сложно и скъпо, само трябва да го потърсим :)

Шумен е красив град. Има какво да се види и разгледа в него. Статията ти е много приятна.

Шумен е град, за който съм чувала много приятни неща, но все още не съм имала честта да го видя лично.Гледала съм доста предавания и мога да кажа, че има чудесна природа и ако искаш да си починеш там можеш да намериш доста приятни места за отдих. Има къде да се разходиш, какво да разгледаш, а и хората са били доста отзивчиви.Хубаво е а като се прибираш , да има кой да те посрещне на врата с усмивка и да каже мила дума, така се чувстваш обичан.Вкъщи си е най-хубаво.

Спонтанните неща са винаги най-добре изживяните.Тогава не си планувал нищо и съответно нямаш никакви очаквания.Но на края оставаш приятно изненадан и доволен.Шумен е един прекрасен град. Има какво да се види и хората там имат едно по особено чувство за хумор, което веднага те грабва.Понякога с конкретни хора наистина дори и само два, три пъти да се виждате в годината сте си така близки както с никои други, които се виждате всеки ден.Правилно пишеш ,, че явно е писано така, има нещо.Статията е много хубава.

Шумен е красив град.Има какво да се види и научи от него.Хубава статия, поздравления.

Публикуване на коментар