понеделник, 14 февруари 2011 г.

Денят на греха

В допълнение към предният ми пост искам да кажа още няколко думи, да наредя още малко изречения с риск да бъда замерена с нещо, надявайки се да е някое червено, плюшено сърце.
Въпреки че денят е малко сив и с нищо не казва "Хей, днес трябва да празнувате, че и не само един, ами цели два празника!", вярвам, че няма човек, който да е забравил какво се случва на 14-ти февруари. И няма българин, който да не е слушал спорове на тема "Кой празник трябва да празнуваме?" и "Защо да празнуваме Свети Валентин, след като си имаме хубав български празник, включващ пиене...?!". Аз няма да вземам страна, защото не съм възприела такава. Но се питам... Щом стигаме до там, че не искаме да празнуваме даден празник и го обръщаме на люти дискусии и спорове, тогава явно на българите са им дошли малко в повече всички тези празници - 3-ти март, 24-ти май, че именни дни ли не бяха, независимости ли не бяха... Дайте да ги поорежем тогава, а? Аааa, не искате?! И аз така си помислих. Тогава казвам да си празнуваме и двата празника. Няма как Св. Валентин да мине без малко алкохол, а и Трифон Зарезан не изключва влюбените, пък за алкохола да не говорим... 
Така че бягайте да купувате цветя, плюшени сърца, бельо, шоколад, вина и други алкохолни изкушения. Каквото и да празнуваме, може спокойно да обявим, че днес е денят на греха - и ще се пие (о, само как ще се пие!), и ще се... обичаме (досещайте се... :D). Така че, честит Трифон Зарезан! Честит Свети Валентин! Честит Ден на греха!


0 коментара:

Публикуване на коментар