вторник, 24 януари 2012 г.

Засади дърво

Казват, че през живота си човек трябва да засади поне едно дърво. На дали ако някой друг го засади вместо мен ще се смята, но все пак... Мога да помогна с нещо по въпроса. 

И така... в тон с предстоящия ми изпит ще си поговорим за опазването на околната среда. Оказва се, че притежавайки дори и един блог, все пак по някакъв начин замърсяваме околната среда. Как? Чрез сървърите, които поддържат всички тези лични пространства. Всеки сървър пък се нуждае от електричество, което, както знаем, е добре да се ограничи като консумация. Международната организация I plant a tree и ITSTH (компания, произвеждаща софтуер) са започнали инициатива за засаждане на едно дърво за всеки блог. Така всеки блогър може да се включи, допринасяйки за опазването на околната среда. От 22.04.2010 г. до момента са засадени 710 дървета, които са неутрализирали 12.216853 тона въглероден диоксид.

Аз си пожелах дървото, което ще засадят от мое име и от това на блога ми, да е акация. Дано дръвчето да порасне и някой ден да омайва с чудния си аромат и красивите си цветове. :)
Ако желаете да се включите, щракнете на зеленото бутонче. Необходимо е да си изберете дръвче и да пишете в блога си за инициативата. ;)


4 коментара:

Много хубава инициатива! Вълшебно е да знаеш, че някъде там ще има една акация посадена и растяща от тове име.
Благодаря, че сподели!

Така е. Идеята е страхотна! Дано повече хора да се включат. :)

Я си ела на пролет, че има доста домати за засаждане. И кюкъмбъри има също. :) Казват, че 10 корена домати се равнявали на едно малко дръвче. Така че... помисли си. ;)

:D Охооо... щом казват, значи сигурно е така! Ще обмисля предложението... :P

Публикуване на коментар