неделя, 15 януари 2012 г.

Like a footprint in the sand



Любовта е опиат. Всъщност няма как да знам, защото не съм опитвала подобни неща. Но нея съм опитвала... Направо съм грабила с ръце от кошницата й. Алчно. Заривах пръсти в кадифените й вътрешности, както правеше Амели във филма. И дяволски ми харесваше. Явно и на г-ца Любов й е харесало, защото все още усещам как е обвила тяло около пръстите ми, впила се е и не пуска. А може би трябваше да го е направила отдавна.

Любовта е като ваканция. Може да е дълга, може да е доста кратка. Зависи колко я искаш и на какво си готов, за да я преживееш. Дали не трябва да кажа да я преживееш качествено... Въпреки че, случвало се е и да ни измами хитрушата. Ти си мислиш: "Няколко месеца ще е интересно...", а то отиде години. Или пък си мислиш, че "Това ще е!", но тя нещо не е съгласна и скъсява почивните дни и те връща на работа, за да си прочистиш мислите и да започнеш наново. Ако можеш. Защото след ваканция винаги е най-трудно да се върнеш към реалността... и да започнеш отначало.

Любовта е като да оставяш стъпки в пясъка. В сухия са безформени и бързо се размиват с останалите песъчинки. Не са дълготрайни. Сухият пясък е неопитен и не знае как да ги задържи за дълго. А и може да те убоде някоя мида отдолу. Да оставиш стъпки в мокрия пясък е малко по-различно. Те са отчетливи и красиви. За да се получат добре трябва да натиснеш малко повече, но си заслужава. Пясъкът е напоен със солта на моретата, които ежесекундно го заливат, напомняйки му колко е самотен. Той знае това и е готов да оставиш отпечатъка си в сърцето му. В голямото му, солено сърце. Той знае цената на самотата, затова няма да те засипе, за да не избягаш, а ще те остави свободна. За да не те изплаши и да те остави да се порадваш на красивият ви отпечатък. Затова и той е толкова траен. Това е тайната.

Любовта всъщност е много неща. Може би е време да започнем да ги преоткриваме... във всичко. Вземете си почивка и отидете на красиво място. Поръчайте си силно питие и се оставете да ви замае. А преди да се сбогувате с всичко това, постарайте се да оставите отпечатък... някъде или у някого.

2 коментара:

Отпечатък ли? Не знам... и него го залива водата рано или късно. Но пък за хубаво или за лошо, по-бавно избледнява. :)

Публикуване на коментар