вторник, 24 май 2011 г.

I wish...


    - ... само че кога ли ще стане това... :)
    - Абе защо не вземеш да си го пожелаеш?!
    - :) ?!
    - Пожелай си го, за да се случи.

Може би това беше момента, който няма да забравя, или поне ще го помня дълго време. Почувствах се все едно всичко е възможно, сякаш мога да постигна всичко това, което от толкова време искам. Не знам дали вие познавате такъв човек... Човек, който успява да ви убеди, че можете да постигнете всяка мечта, и то дори преди да е казал нещо. Е, аз познавам такъв човек.
И така, изведнъж желанието ми не ми се струваше толкова неизпълнимо. Дори сега имам чувството, че е най-сигурното от всички неща, които ме очакват в следващата година (като оставим на страна изпитите... то от тях няма отървия). Като че ли до сега съм била в летаргия и това беше денят на моето пробуждане. Сякаш някой подпали фитила, а сега само чакам да избухна... и го чакам с нетърпение! Първо трябва да се случат някои други неща, или казано в тон със сесията – трябва да се насложат фактите от този голям фактически състав ;).

Имаше една приказка, че когато човек силно желае нещо, цялата вселена му съдейства, за да го постигне. И да знаете, вярно е. Не защото някой „там горе“ започва да ни помага, повярвал в нашата идея, а по-скоро защото ние сме повярвали в нея, или пък сме повярвали в себе си. Защото в повечето случаи хората искат, но не вярват, че исканото може да бъде постигнато. И тук се спъваме и падаме, а всеки нов опит вече е съпроводен от страха, че няма да успеем. Факт е, че нещата не се случват с щракване на пръстите. Затова е хубаво човек да бъде търпелив и да има кой да му запали фитила, когато той сам е потушил всичко, което някога е горяло в него. И най-важното – пожелайте си на глас това, което искате. Да, на глас, какво странно има в това? Ако сами не можете да изречете желанията и мечтите си, ако не ги чуете как звучат, тогава как очаквате да се сбъднат?! Сред милионите мисли, блъскащи се в главата ви, трудно могат да се разпознаят тези, които очаквате да се претворят в действия. Така че, действайте - пожелайте си, за да ви се случи.

0 коментара:

Публикуване на коментар